dimecres, 9 de març del 2011

14- Fer una descripció

Avui intentarem fer una bona descripció. La podeu fer d'un personatge, real o inventat o d'un animal, d'un objecte... del que vulgueu.

Per fer una bona descripció, de persones, d'animals, d'objectes o de llocs, hem de reflexionar abans de començar a escriure i pensar quines coses volem destacar del que descriurem: no cal que hi surti tot! Podem pensar en característiques físiques (forma, color, materials...) o psíquiques (caràcter, personalitat...).

Hem de pensar un cert ordre en la descripció. Va bé començar per una pinzellada general i després entrar en alguns detalls.

Un cop hem fet tota aquesta reflexió prèvia podem començar a escriure i per enriquir el nostre text podem tenir en compte:
* començar amb una petita introducció que ens situi el que volem descriure en comptes de començar a descriure directament.
* els adjectius i les comparacions ens poden anar molt bé per donar detalls del que volem descriure.
* normalment només utilitzem el sentit de la vista per descriure, però tenim cinc sentits. Si podem incloure-hi algun aspecte que puguem percebre per l'oïda, l'olfacte o el tacte, la descripció guanyarà qualitat.
* podem incloure-hi comentaris subjectius en que donem el nostre punt de vista del que descrivim: opinions, emocions, sentiments... Això la farà més interessant i amena de llegir.

I a partir d'aquí el que hem de fer és... ESCRIURE!! Perquè d'escriure se n'aprèn escrivint. A tall d'exemple aquí us oferim la descripció d'unes sabates. Si voleu ens podeu fer arribar les vostres en forma de comentaris a aquest post.

LES MEVES SABATES:
Ai quin mal de peus! Ja tinc ganes d'arribar a casa i treure'm aquestes sabates! Odio aquestes sabates! No sé per què me les fan posar... Són lletges com un nas de bruixa i no tenen res que m'agradi. Estan molt gastades i descolorides i em sembla que eren de color marró, però ara no es veu gens clar. Tenen la sola tan prima que quan plou se'm mullen els dits. I el pitjor de tot: quan me les trec fan tanta pudor que les he de deixar al balcó! Espero que arribi aviat el meu aniversari i me'n comprin unes de noves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada